Pages

Saturday, 15 November 2014

Uravaihdos juristista markkinointiinOlen ollut vähän mediapimennossa viime aikoina. Johtuu monesta asiasta, mutta ehkä ennen kaikkea siitä, että meneillään on ollut pienehkö identiteettikriisi ja elämän murrosvaihe. Joojoo, tiedetään, en ole vielä niiiin vanha. Mutta ehkä se kolmenkympin kriisi tuli odotettua aikaisemmin (olenhan ollut aina kypsä  ikäisekseni jne jädäjädäjädä).

Mutta, johonkin tämä ajatus- ja muutosprosessi johti. Voin ilokseni uutisoida, että maanantaiaamuna askeleeni eivät enää suuntaa Eteläespalle asianajotoimistoon, vaan Töölönlahdelle sosiaalisen median ja digimarkkinoinnin byrååhån, jossa aloitan Account Managerina.

Haluan tässä tähdentää, että mikäli tätä uskomattomaa onnenkorttia ei olisi pöydälleni jaettu, ja juristiura olisi valittu tieni, olisin vielä asianajotoimistossa. Toimistossa,jossa työskentelin, oli ihan älyttömän kivoja ihmisiä ja hyvä meininki. Suosittelisin paikkaa kenelle vain! Lähden siis oikeasti haikeana (Krogerus forever <3!).

Uutiseni otettiin melkoisen yllättyneenä, mutta loppujen lopuksi feedback oli arvostava.  Tein suurimman osan mielestä rohkean - ja oikean - vedon. Olen itse siinä mielessä samaa mieltä, että kyllä tämä vaati jonkin verran kanttia. Sain pohdiskella asian aika läpikotaisin ja se on ollut mielensopukoissani monta vuotta.  Tekijä, joka vaati minulta eniten pureskelemista oli se, että olen vahvasti vetänyt juristi-swaggeriä ja imagoa. Pidän siitä leimasta, minkä sana "lakimies" antaa. Mutta se itse työ ei ehkä ollut ihan niin lähellä sydäntäni.  Kuinka hehkeältä ammatti kuulostaakaan, niin julma totuus on kuitenkin se, että käytännössä työ on dokumentin laadintaa, pilkun viilausta ja paperin pyörittämistä. Asiakirjojen tuottaminen vain on juristin tehtävä. Se ei siitä muuksi muutu. Olen tehnyt sitä enemmän tai vähemmän viisi vuotta. Ajattelin, että nyt jos koskaan on muutettava urasuuntaa, kun kerran koen etten ole omassa elementissäni. Enkä sano sitä, että en olisi pärjännyt alalla, tai peräti nauttinutkin siitä hetkittäin. Onhan se älyttömän makeeta, kun on saanut olla mukana (edes pienellä kulmatontilla) tekemässä isoja diilejä, joista kauppalehdet kirjoittaa ja maikkari uutisoi. On osa jotain isompaa. Käytännön uurastus siinä takana on joka tapauksessa nuorella lakimiehellä aika raadollista. Nostan kuitenkin hattua kaikille niille, jotka kokevat, että se on heidän juttunsa. Good for you guys! Ainakaan tällä hetkellä se ei ehkä ole minun juttuni. Voihan olla, että muutan vielä joskus mieleni. Jään varmasti kaipaamaan pukuja ja sitä "kermaperseilyä" mitä asianajomaailma on. Sillä se kyllä on astetta edustavampi maailma. Ja korkokengistä en kyllä kuitenkaan luovu. Ikinä.

Nyt lähden kuitenkin uusiin haasteisiin Dinglelle. Ja uskon, että pääsen siihen minun juttuuni. Haluan tehdä luovempaa työtä ihmisten kanssa. Ja kovalla vauhdilla. Ajatus siitä, ettei minun tarvitse välttämättä enää koskaan viilata lauseita, sanoja ja pilkun paikkaa on ihan älyttömän vapauttava. Tällä sohvalla istuu siis helpottunut mutta haikea Jasmiina. Ja onnellinen. Mikä on pääasia.


5 comments:

 1. Heippa ihana! En enää löydä sua entisestä työhuoneestasi, mutta onneksi löysin juttusi täältä:) Kaikkea parasta uudelle uralle ja toivottavasti nähdään vielä! -Annika

  ReplyDelete
 2. kiva, että löysit tänne :) minulla onkin ikävä kaikkia ihania tyyppejä siellä... Yritetään joskus törmätä jossain! Ihanaa alkavaa viikkoa sinne

  ReplyDelete
 3. Jasmiina, wow! Ylpeä valinnastasi, tästähän puhuttiin! Tervetuloa markkinoinnin maailmaan. Aarne

  ReplyDelete
 4. Kiitti, Aarne! Joo niin puhuttiinkin - asiat alkoivatkin sitten rullaamaan nopeammin kuin uskalsin arvellakaan :)

  ReplyDelete


Back to Top