Pages

Wednesday, 4 March 2015

Keskustan eri kuntosalit - vertailua

Mietin tuossa salilla ollessani*, että voisin kirjoittaa vähän vertailua keskustan eri kuntosaleista. Olen nyt syksyn aikana käynyt aika monessa eri paikassa treenaamassa ja ehkä näistä inside-vinkeistä voi olla jollekulle hyötyä.Motivus Center
Ihan peruskiva ja siisti kuntosali. Keskeinen sijainti Kampin kauppakeskuksessa. ja se näkyy. Porukkaa on yleensä aika paljon, mutta en minä siellä nyt mitenkään ahdistunut ole koskaan ollut. Jengi on aika nuorekasta, mutta varmaan vähemmän nuorekasta kuin jossain Elixiassa.

City Gym
Selvästi enemmän perus bodaripaikka. Toisaalta on kiva kun jengi on tosissaan, sillä se vaikuttaa omaankin tekemiseen. Voisin kuvitella, että siellä käy yksi jos toinen fitnessbloggari. Paikka on aika pieni ja kompakti, joten ruuhka-aikaan käy aika ahtaaksi, mutta kaikki laitteet ja painot kyllä löytyy. Myös tämän salin sijainti Kampissa on aika keskeinen. Suihkutilat ja sauna ovat aika kuluneet. Pukutila on pieni ja välillä tavarat eivät edes ole mahtuneet kaappiin, kun kaikki ovat olleet varattuina. Hinnaltaan vähän kalliimpi kuin Motivus, ainakin kertoja ostaessa.

Motivus Ruoholahti
Lempparini. Se on siisti, rauhallinen ja tilava. Pääsen yleensä aina niihin laitteisiin joihin haluan.
Lokaatio on vähän huono arkipäiville, mutta käynkin siellä aina viikonloppuisin, kun on paremmin aikaa. Kiva kävelymatka rantaa pitkin. Siellä on myös hyvät infrapunasaunat, joissa voi nautiskella ja lueskella naistenlehtiä treenin jälkeen. Vain naisille, ikäjakauma laaja. Mielestäni aika edullinen.

Töölö Gym
Tässä luetelluista saleista selvästi suurin. Sieltä löytyy ihan kaikkia laitteita ja monin kappalein. Esimerkiksi jalkatreeniin löytyy ihan oma alueensa joka on isompi kuin koko City Gym. Aerobisista laitteista löytyi vihdoinkin myös jenkeistä kaipaamani rullaportaat. Maailman tehokkain alkulämmittelylaite! Porukka on myös täällä aika bodarisuuntautunutta. Ja vähän silareitakin välähtelee siellä täällä. Mutta löytyy myös paljon ihan perusjengiä, comme moi. Valikoimaltaan ylivoimaisesti paras sali näistä. Miinusta kuluneista pesutiloista ja todella epäkäytännöllisistä kaapeista ja penkeistä. Kaappeja ei saa lukittua muuten kuin 50 sentin kolikoilla joita ei saa takaisin (omia munalukkoja ei voi käyttää). Mielestäni se on todella törkeää. Siellä siis joutuu käytännössä kantamaan arvotavaransa mukana treenin aikana. Pukutiloiltaan selvästi huonoin, missä olen käynyt. Töölö Gymissä olen nyt kuitenkin käynyt arkisin, koska se on ihan työmatkallani Pohjoisella Hesperiankadulla. Hinnaltaan aika perus. 10 kerran kortti taisi olla 80 euroa.

Tässä muuten motivaatioklippi, jonka tuttuni heitti minulle Twitterissä kun hajoilimme siellä molemmat maanantaiaamun kuuden herätystä:


Tätä pitää taas kelata huomenna aamulla kun kello soi ja pitäisi kipittää lenkkipolulle.

*Olen ylpeä itsestäni, että sain raahauduttua salille vielä kuuden jälkeen kun lähdin töistä (vaikkei raahautumisesta kai voi puhua, kun sali on kotimatkalla...siinä on niinkuin tekosyyt aika vähissä).

2 comments:

 1. Kiitos Jasmiina mukavista kehuista! Toivottavasti viihdyt Motivuslaisten parissa jatkossakin ja saat mukavia treenikokemuksia!

  Keväisin terveisin,
  Motivuksen väki

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin - kiva, että löysitte tänne :)

   Delete


Back to Top