Pages

Saturday, 3 September 2016

New York to do lista

Olen lähdössä viikon päästä frendin kanssa New Yorkiin. Bongasimme lennot n 370 eurolla ja tartuimme tuumasta toimeen. Olen käynyt Nykissä jo viitisen kertaa, mutten koskaan alkusyksystä. Monet reissuni ovat olleet aika lyhyitä pyrähdyksiä ja tuntuukin, että viikossa saa varmasti paljon tehtyä. Koska kaupunki on itselleni aika tuttu ja melkein kaikki päänähtävyydet on öögailtu, niin lähden reissuun fiilistelemään ja kartuttamaan New York -elämyksiä.


Mitään pakonomaista turistijuoksua paikasta toiseen en viitsisi harjoittaa. Tosin kaverilleni tämä on ensimmäinen kerta Isossa Omenassa, joten jonkinlaista kompromissia tietenkin tehdään. Sitä paitsi käyn mielelläni monen vuoden jälkeen virkistämässä muistijälkeä esim MoMasta, Museum of Natural Historystä, Empire State Buildingin huipulta jne. Toisaalta muistaakseni Ground Zero oli viimeksi siellä käppäillessäni vielä kehitteillä, eli sekin on mielenkiintoista nähdä.

To do-listalla ovat ainakin seuraavat:
 1. Broadway musikaali. Kohteena nyt Phantom of the Opera
 2. Vapauden patsas. En ole koskaan käynyt Ellis Islandilla, ajanut vain lautalla ohi. 
 3. High Line puisto, josta itse asiassa kuulin vasta äskettäin. Paikka vaikuttaa kuitenkin niin makealta, että tällä kertaa sinne on eksyttävä tahallaan.
 4. Vintage kaupat. En ole aiemmin käynyt tutustumassa Nykin second hand tarjontaan, joten mielenkiinnolla odotan mitä maailman muotimekka tarjoaa sillä saralla.
 5. Cocktail -paikkoja. Koska olen ollut Nykissä monta kertaa yksin, ei yöelämään tai baareihin ole tullut tutustuttua. Nyt olisi käytävä katsomassa ainakin cocktail -tarjonta. Hello, Cosmopolitan! Okei, oma suosikkidrinkkini on Whisky Souri - mutta kait siinäkin tyyliä on.
 6. Se klassinen juoksulenkki Central Parkissa. Voitteko kuvitella että tämä maratoonari on ollut 5 kertaa Nykissä juoksematta kertaakaan siellä? Pitää vain ajoittaa aamun, eihän sitä cocktail-tuntia voi ohittaa jonkun lenkin takia.

Hotellista sen verran, että olen aina onnistunut asumaan jossain Central Parkin tuntumassa tai muuten aika keskivaiheilla Manhattanilla. Olisin halunnut tällä kertaa laskea laukkuni johonkin Sohon tai East/West Villagen tuntumaan. Tulisi sitten pyörittyä myös sielläpäin. Päädyimme kuitenkin Times Squarin huudeille. Liian lähelle sitä melua en kuitenkaan haluaisi. Toivotaan että se on tarpeeksi sivussa Times Squaren härdellistä.

Olen myös harjoittanut puolisen vuotta ostolakkoa tätä reissua varten. Tykkään ostaa vaatteeni ulkomailta, joten tulee varmaan semmoinen alkuräjähdystä vastaava täydennys Nykistä. Joudun muuttamaan sinne Espooseen pelkästään vaatteiden takia kohta. Milanon reissu vuodenvaihteessa pyhittyi kenkäostoksille (tulikohan sieltä 5 paria korkokenkiä). Tämä reissu pyhittyy vaate- ja treenitarpeisiin. Tutkassani ainakin Banana Republic, Nike, Adidas, Lord & Taylor jne.

2 comments:

 1. New York oli kyllä ihan mahtava paikka<3 Oottelenkin sun postausta mestasta jo, et mitä ite tykkäilit <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo niin on! Lomailulta se kuitenkaan ei yleensä tunnu, kun nähtävää ja tekemistä riittää - tarvitsen varmaan lepopäiviä reissun jälkeen :D. Laitetaan postausta tulemaan sitten.

   Delete


Back to Top