Pages

Friday, 21 April 2017

Mitä tapahtui Roomassa..

Olimme Pääsiäisen yli Roomassa. Siis jumaliste mikä kaupunki! Varmaan paras kaupunkilomakohde jossa olen käynyt. Pidän kauniista rakennuksista ja Rooma tarjoili Michelin-tasoista silmänruokaa arkkitehtuuriosastolla. Myös vanhat antiikin ajan jäänteet kiehtoivat. Jotenkin sitä vain mietti että minkälaista siellä on ollut kun rakennuksia on joskus 2000 vuotta sitten kyhätty. Pakko tehdä vielä erillinen lista huomenna top 5 rakennelmista.

Parasta oli se, että vaikka hotellimme sijaitsi aika syrjällä, siellä oli pyöriä joita sai lanata ilmaiseksi. Tsygäilimmekin päivät pitkät ympäri ämpäri eikä matkaa tai menemistä estänyt missään vaiheessa jomottavat jalat. Pitäisi oikeasti aina vuokrata pyörät kaupunkilomilla. Liikkuminen on niin paljon vapaampaa ja enemmän ex tempore tyyppistä pyörät alla! Olemme avomiehen kanssa onneksi molemmat todella epäsuunnitelmallisia matkailijoita joten meille se hetken mielijohteen mukainen eteneminen päivästä toiseen tuntui älyttömän vapauttavalta. Ja onhan se pakko sanoa, että kaupunki oli hyvin romanttinen. Romanttisempi kuin Pariisi. Tietysti se, että säät helli meitä ja saimme nauttia 24 asteen auringonpaisteesta joka päivä vaikutti mielialaan positiivisesti. Hymy hyytyi aika nopeasti kun palasi +3c harmaaseen Suomeen. Miten täällä edes voi olla näin kylmä vielä???!!! I object!


Ruokavalio koostui pelkistä hiilareista. Tuli ahdettua koko kevään edestä pastaa, pitsaa, ihania leikkeleitä ja leipiä. Vaikken ole perinteisesti ajatellut olevani gelatton ystävä niin kyllä sitäkin siinä kuumuudessa meni. Ihan. joka. päivä. Ja pieni viinihiprakka päällä siellä tietty hiihdettiin aina lounaasta eteenpäin.
No comments:

Post a Comment


Back to Top