Pages

Sunday, 23 April 2017

Rooma top 5 nähtävyyttä

Kuten kerroin aiemmin niin meikämanne oli täysin myyty Rooman arkkitehtuuriin. 


Vaikuttavin rakennus oli ehdottomasti Victor Emmanuel monument & Altare della Patria. Aivan käsittämättömän upea ja vaikuttava kokonaisuus. En oikeasti pystynyt kuin tuijottamaan ja imemään sitä loistokkuutta. Toisena wow factor -kisassa tuli Pantheon
Kun valtava kirkko alkoi hahmottua rakennusten takaa, en meinannut uskoa silmiäni. Aivan mahtava rakennus niin ahtaalle tungettuna.


Kolmanneksi vaikuttavin oli mielestäni Pietarinkirkko ja niin, koko Pietarin aukio. Se oli valtavan kokoinen. En ole koskaan käynyt niin isossa kirkossa. Se oli täynnä upeita veistoksia, kullattuja yksityiskohtia ja kattomaalauksia. Aukiota ympäröi mieletön määrä pyhimysten patsaita. Tarkemmin sanottuna 140 kappaletta. Hyvä kun Helsingissä on edes kaksi samantasoista veistosta...

Harmikseni jätimme Sikstuksen kappelin vasta Pääsiäismaanantaille ja olisihan pitänyt arvata että rakennus oli juuri tuolloin kiinni. Olin odottanut pääseväni pällistelemään Michelangelon kattomaalausta, mutta täytyy tehdä se ensi kerralla. Ensi kerta tulee aivan varmasti.

Vaikkei kyse ole selkeästi rakennuksesta, vaan enemminkin rakennelmasta niin neljänneksi tulee Ponte Sant'Angelo, joka on kaunis valkoinen silta, jota koristaa 10 valtavaa enkeliä. Jokainen enkeli pitää kädessään yhtä Jeesuksen kärsimyskertomukseen liitettyä esinettä. Silta johtaa Castel Sant'Angeloon.

Viidenneksi tulee Colosseum ja mielestäni myös Roman Forum. Emme itse asiassa päässeet kovin lähelle Colosseumia. Pyöräilimme vain ohi pari kertaa. Käsittääkseni koko paikkaan oli pääsy kielletty meidän ollessa Roomassa. Pelkäsivät kai iskua. Ulkopuolella parveili panssaroituja autoja ja poliiseja ja tiet oli suljettu. Roman Forumia katsellessa tuli kiehtova tunne siitä miltä paikka on aikoinaan näyttänyt. Harvemmin näkee noin massiivisia 2000 vuotta vanhoja rakennelmia. Olen lukenut pitkän historian lukiossa ja siellä käsiteltiin paljon juuri antiikin Roomaa. Teki mieli käydä lukemassa uudelleen kirjoja jotta muistuisi mieleen ne ajat paremmin.

Muita mainittavia oli tietysti Fontana di Trevi. Se oli kuitenkin niin jumalattoman täynnä turisteja, että meni vähän fiilis koko paikasta.
Fontana di Trevi
Turvajärjestelyt Roomassa oli muuten myös omaa luokkaansa. Varmaankin Pääsiäispyhät ja viime aikojen terroristi-iskut ympäri Eurooppaa oli syynä poikkeuksellisen korkeaan turvallisuustasoon. Jokainen nähtävyys alueelle vievä tie oli tukittu panssaroiduilla poliisiautoilla ja raskaasti aseistetut poliisit ja sotilaan vartioivat joukoittain. Ei yksikään rekka olisi onnistunut ajamaan väkitungokseen. Se tuntui hyvältä ja itselleni tuli turvallinen olo kun näin miten paljon aseistettuja poliiseja oli. Ainakin oma fiilis esim Tukholman iskun jälkeen oli, ettei Helsingin keskusta ollut tarpeeksi vartioitu. Yksi säälittävä poliisiauto taisi olla Kolmen Sepän patsaan kohdalla parkissa, mutta muuten ei mitään. Suhtaudun tämän päivän menoon jo aika vakavasti ja mielestäni myös Suomen puolustus- ja poliisihallinto voisi ottaa hieman korkeampaa profiilia. En halua olla negatiivinen, mutta ihan realistina uskon, ettei mene kauaa ennen kuin täälläkin tapahtuu jotain.No comments:

Post a Comment


Back to Top